středa 31. března 2010

Den devadesátý druhý

I u nás je krásně :-)

 Dnes ráno jsem byla s šéfkama u pana ředitele Charity, abychom dohodli zda naše vize s dalším fungováním Yamahy je schůdná i pro něj. Takže tak trochu pracovní pohovor. Bylo to setkání v přátelské atmosféře a náš plán byl schválen v plném rozsahu. I pracovní smlouvu si máme navrhnout :-) Takže od července nebo srpna budu pracovat!

úterý 30. března 2010

Den devadesátýprvní

Debordelizovala jsem pokojíček. Vyházela jsem rozbité hračky a vyřadila s čím si nehrajou. Třídila pexesa a puzzlata. Dokola trénujeme anglická slovíčka, Maty se toho nemůže nasytit a je myslím dost šikovný.
Malí už konečně skoro přetali soplit a kašlou jen trochu v noci.

pondělí 29. března 2010

Den devadesátý

Den osmdesátýdevátý (343.)

Cestou do práce, krásné kočičky před obludným teplovodem.

neděle 28. března 2010

Den osmdesátýosmý (342.)

Dneska měl "žehlit" u nás doma někdo zcela jiný.  Ale žehlila jsem já, a to bez uvozovek, měla jsem našetřený Everest prádla, tak jsem to zmákla u Vratných lahví.
Stavili se tu naši, tak byla příjemná změna. Malí jsou furt kašlající a Maty teplotkující. Do Matyáška se nám už třetí den nedaří dostat vůbec žádné jídlo. Obávám se že ze svojí provázkoidní postavy ještě zhubne.

sobota 27. března 2010

Den osmdesátýsedmý (341.)


Odpoledne jsem měla pracovní. V centru jsme měli tvořivé odpoledne s jarně velikonoční tématikou. Akce se myslím povedla hezky. Dokonce s námi tvořil i jeden přítomný dědeček. Nejdřív vtipkoval, že žádnou slípku dělat nebude, že jedině kdyby mohl dělat kohoutka. no tak jsem mu udělala šablonku na kohoutka :-) a milý pán se dal skutečně do práce Viz. poslední foto

pátek 26. března 2010

Den osmedesátýšestý

Pátek jsme strávili opět doma. Venku je krásně, ale Matysova teplota přetrvává. Celý den je uplakaný a mrzutý a nechce nic jíst. Připravila jsem s Majdou ukázky výrobků na zítřejší tvořivé odpoledne v Kolečku a uklidili jsme některé zimní hadříky.

čtvrtek 25. března 2010

Den osmdesátýpátý

Byl překrásný slunečná den, venku 19st, no prostě paráda. Maty zase nějak teplotkoval, tak jsme ven raději nešli. Odpolko ale přišla babička Dáša dříve, tak jsem vyrazila do ulic aspoň já. Pozitivně laděný den však zkalila moc moc smutná zpráva od Janinky :-( 

středa 24. března 2010

Den osmdesátýčtvrtý (338.)




Dneska jsme to už prostě nevydrželi :-)
No prostě a jednoduše jsme se po odpoledním spinkání šli venčit. Malí byli hrozně hodní, spokojení a strašně moc si to užívali. Koukali do zahrádek na kytičky, házeli Gerče klacky a pozorovali kačenky. Jen se nám nepodařilo dát kačenkám rohlík, protože kačky se nějak bály Gerči, nebo co :-)
 Děcka už kašlou mnohem méně, a já jsem dneska konečně vyfasovala antibiotika (na výsledky výtěru z krku jsem čekala týden!) tak doufám, že se přeléčíme všichni a budeme mít pokoj.

úterý 23. března 2010

Den osmdesátýtřetí (337.)

Miláčci.
Nekonečný den, kdy jsme byli zavření doma, za oknem parádních 16st. a sluníčko. No a já se stále bavím utíráním soplíků, vytíráním blitíček a utěšováním ufňukanců, případně trhání bitkařů od sebe.
Aspoň že jsem odpoledne mohl jet na kole, to byla paráááááda...
Děkuju Kačce Halkac za ocenění u ní na blogu!!! Vážím si ho moc!
 Já bych nominovala (nevím jestli můžu už nominované, ale udělám to tak :-)
1.Pavla
2.Halkac
3.Krista
4.Lucka73
5.Diny
6.Photo Mary
7.Barbarkaaa

pondělí 22. března 2010

Den osmdesátýdruhý (336.)

Večerníček
Sledování večerníčku má u nás doma od určité doby zvláštní sílu. My rodiče totiž víme, že doba, kdy půjdou smaráďata do pelíšků je už skoro na dosah :-) Skoro vždy se bobani nahrnou k tatínkou vi na válecí pytel a zaujatě sledujou, jakou pohádku jim pán v čepičce z novin dneska pošle. V těvhto dnech je to Maxipes Fík. Je srandovní jak děcka začli používat můj familiérní výraz pro Večerníčka a to Večerňajz :-)
No a ještě prémie- momentální hit u nás doma (zpíváme fůůůrt dokola)-warning- vysoce nakažlivé!

neděle 21. března 2010

Den 81.

 Jaro, jaro bláznivý...
Dnes byl náš plyšák kočičák poprvé venku. Byl odvážný, hned zkoumal zahradu jako malá šelmička :-)
Musím pořídit delší vodítko, protože to co bylo u kotěčího postrojku má 70cm což je na pytel.
Magdalenka už je o dost lepší, myslím že jí dost pomáhá ten Spiropent, ale to co smrká a vykašlává je fakt humus...
Dnes přidávám svou oblíbenou píseň...

sobota 20. března 2010

Den 80.

Pokračujeme v nemocném režimu.
Magdalenčin stav se nadále zhoršuje, kašle opravdu děsivě, už od včera nejí, pití ji nutíme, má horečku (včera měla horečku poprvé v životě!) a tak jsme s ní jeli na pohotovost. Tam byl hodně starý doktor, nějaký cizinec, protože mluvil hodně robotózně. Malá má zánět průdušek, vyfásla antibiotika, sirum na rozšíření průdušek a pokračujeme ve Fenistilu na noc, kapkách do očí a nosu. Nakonec jsme ráda, že jsme jeli, ATB už jí můžou do pondělí trochu zabrat. Akorát co do ní narveme z jídla tak vyblinká, vykašlává hleniska a u toho se většinou poblindí, bobíš.
Slepičky jsme vyrobili ve chvilkách kdy jí bylo líp, hrozně chtěla tvořit to co maminka chystala pro děti do práce.

pátek 19. března 2010

Den sedumdesátýdevátý

Dnes je mi osmadvacet :-)
Bobíšci se přes noc rapidně zdravotně zhoršili, a tak o školce nemohla být ani řeč. Radim ovšem do práce a já taky, měla jsem dopolední hernu s výtvarkou, tak jsem musela mít malošky s sebou.  No necítila jsem se úplně dobře, protože bobanům teče z očí a z nosu, a docela tam kašlali.  Mamky se naštěstí tvářily spíš soucitně než naštvaně. Na zahradě Kolca je obrovské kolo sněženek, Madlenka si jich všimla hned od branky, běžela k nim a pak je hladila, a říkala že jsou krásné. Když pro nás R. pak přijel, vytáhla ho z auta letěla mu je ukázat, bylo to hrozně milé a tatínek byl dojat :-)

čtvrtek 18. března 2010

Den sedumdesátýosmý

Když bylo včera venku dva stupně a na dnešek hlásili 15 byla jsem hooodně skeptická...ale tento jarní skok se skutečně udál. Děcka jsou ovšem nachcípané takže jsme dlouhoočekávaný slunečný den strávili doma. Jen odpoledne jsem šla na klavír a pak na pivínko. To už slunko skoro zapadlo. Z modrého mostu u haly bylo přesto vidět až na vrcholek Lysé Hory, kde pochopitelně setrvává sněhová peřina.

středa 17. března 2010

(331.)

úterý 16. března 2010

(330.)

Fotky jsou z dnešní hodiny krůčků. Kromě jednoho se mi sešli všechny děti- čili dvanáct. No a doprovody dnes čítaly 16 dospělých (obvykle jsou tu tak max. 2 tatínci navíc a dnes se sešli čtyři). No to že to byla hodina hlasově náročná je jasné, ale užili jsme si ji. máme téma doprava a tatínci vůůůbec neměli problém se zapojit do předvádění volantu, zvuku motoru a troubení :-) Vrcholem mužské realizace bylo stříhání a lepení přechodu pro chodce do leporela....Bylo to moc milé :-)

pondělí 15. března 2010

(329.)

To, že budu 15tého března ještě škrábat auto jsem fakt nečekala...
Dnes jsem měla bobany ve Frýdlantě v práci a musím je fakt pochválit, byli šikovní.
Paní Zima se letos nevzdává, Slunko už jí sice dává jasně najevo, kdo tady vládne, ale velká vládkyně Zima se rozhodla alespoň pro stylové rozloučení. Poslední záchvěv (aspoň doufám, že poslední) byl opravdu mocný. Deset cm sněhu a slušný mráz mínus pět, za to se dáma v bílém opravdu stydět nemusí.

neděle 14. března 2010

Den sedumdesátýtřetí




Venku je opět pěkně hnusně a tak vegetíme doma. Sousedovic Kubík úspěšně dotáhl ze školky neštovice. Vzhledem k situaci jsme se rozhodli že eventuální možnost nakažení našich bobanů ještě podpoříme a šli jsme na návštěvu.

sobota 13. března 2010

Den sedumdesátýdruhý

Vrátili jsme se domů a tam bobánky čekala nová koloodrážedla- ještě narozeninkový dárek. Testovací jízdy proběhly po bytě, a došlo i k některým prekérkám jako přetočení řídítek nebo dojetí do rohu odkud neuměli vycouvat. Už se těším až půjdeme trénovat ven. Ale zatím máme pořád venku sníh a mráz...

pátek 12. března 2010

Den sedumdesátýprvní

Dědeček se ptal Matyho, jestli mu dá jednu figurku, když Maty má zajíčka a kuřátko. Maty se hluboce zamyslel, a pak podal kuřátko a říkal "Tak dobře, ty budeš mít kuřátko a já zajíčka"

čtvrtek 11. března 2010

Den sedumdesátý (325.)


Nekonečný den s malýma u našich. Nemůžeme ven, Majda je trochu lepší a zase nasněžilo... Malí neví co roupama, jsou jak z divokých vajec, mají výrazný přebytek energie.
Tyhle dřevěné nádoby bych jednoznačně pasovala na nejoblíbenější Matyho hračku v Opavě. Už odmalička je všelijak překládal, stavěl a postupně svoje hry vymakává. V současné době se z nich staví věžě a nebo se vytvoří souprava bycích nástrojů.

středa 10. března 2010

Den šedesátýdevátý (324.)

Dneska ráno, při sledování pohádky :-)
Myslím, že dnešní den jsme logisticky zvládli na jedničku. Ráno jsme naložili bobany, jeli na socku pro potvrzení o době pobírání rodičáku, přesunuli se na VZP CR kde jsem ho odevzdala a nahlásila že jsem na úřadu práce. Pak jsme opět přejeli k poliklinice, abychom zjistili kdo a kde zastupuje naši děckou doktorku. Ta (jak jinak) má ordinaci jinde, takže další přesun a zjištění že tato Dr. má dnes ordinaci odpoledne....Takže domů, a po obídku místo spaní rychlý výsadek zpět k doktorce. Takže Majda to zatím na průduškách nemá, takže dostala kapky na kašel (resp.-"kupte si") ale do očiček a nosu má antibiotika Pamykon. A na noc nám napsala Fenistil gtt. který jak už víme je na tišení kašle v noci super.
Na cestě domů bobani usnuli v autě a při přesunu do pelechu se ani nehli. Ve tři vstali a Radimek nás převezl do Opavyy, kde budeme vegetit do soboty.
Večer jsem stihla ještě hodinkovou návštěvu u Peťulky. Vojtík je šikulka a s Peťkou je mi vždycky moc dobře :-)
No a pak jsem ještě jela za Miškovcem a Klárou2. Tam jsme poseděla do desíti, fajně jsme povykládali.
Při každé takové návštěvě opavy je mi kapku teskno z toh, že bydlíme jinde. Já mám a asi vždycky budu mít přátele tady. Kdyby bylo na mě tak spakuju Radima děti a zvěř a stěhuju se zpátky do Opavky. Třeba jednou...Vlastně není důvod proč bych si to nemohla přát.

úterý 9. března 2010

Den šedesátýosmý


Majdince se bohužel přitížilo- z očí i nosu jí teče žlutý hnus a k večeru se přidal dusivý kašel. Je sice bez horečky, ale to má asi po mě. Já i když mám jakoukoliv nemoc tak teplota vyleze tan na 37,4. Ale cítím se přitom opravdu mizerně. No a naše milá paní doktorka má dovolenou. Takže zítra pofičíme k zastupující Dr. kde bude beztak mraky lidí. Noc byla docela hororová, nemohla přes rýmu dýchat, z očí jí teklo a k to mu kašlisko.

pondělí 8. března 2010

Den šedesátýsedmý

Amarylisovo odhalení :-)
Začínají jarní prázdniny a děcka mají zavřenou školku. Výhodou je že i Yamaha ctí školní kalendář, takže ani já neučím. Majdině se vrátila opět rýma a přidalo se jí ještě jakési tečení s očí. Takže kapeme a smrkáme. no a trávíme den absolutně bez telky, což je dlouhé,když nemůžeme ani ven a mě se docela špatně cokoliv dělá, když je nemůžu ani na pár minut odložit u pohádky. Nu což.

neděle 7. března 2010

Den šedesátýšestý

Dnešní obídek se povedl, kačenka byla dobroučká...Další úkol dneška bylo zakoupení a instalace nového světla v pokojíčku. Splněno!

sobota 6. března 2010

Den šedesátýpátý

Tak tohle jsem třídila dobré dvě hodiny. V dubnu mám dílnu Tea bag folding a v pátek jsem si z Kolečka přivezla tuhle kopu matroše. Majda mi pomáhala třídit, byla fakt šikovná. ale moje hobby to teda fakt nebude je to piplačka. No a doole jsou první dvě rozety na ukázku.

pátek 5. března 2010

Den šedesátýčtvrtý

Tak takhle jsem si dnešní ranní výhled z okna fááákt nepředstavovala. Zima se nevzdává, má ještě nárok. Ale kosa byla teda fest, -6 bylo když jsme jeli do školky.
 
 
Budulínci měli dnes svůj první obrázek ve školce na nástěnce :-) Jsem moc ráda, že jsou tam spokojení, že tam zatím chodí rádi. V pondělí tam měli nějakého ochranáře s hadama a Maty o tom pořád mluví :-)

čtvrtek 4. března 2010

Den šedesátýtřetí

V rozpuku.
Vždycky z jara jsem na amarylisy v obchodě koukala a nikdy si ho nekoupila, protože mi připadalo, že to prostě nemůže vyrůst a kvést :-) A tenhle mě zaujal protože je z "kolibri série" a moc kolibříkovitě nevypadá, jsem zvědavá, zda fakt vykvete
Myslím, že dnešk je docela důležitý den pro můj další život. A to z jednoduchého důvodu, vypadá to že moje "kariéra" na úřadu práce bude trvat jen do června a od července budu mít prááááci!!!!
Ještě chybí některé věci doladit, a vše úředně pořešit. Budu mít poloviční úvazek v Kolečku a to jako vedoucí Yamaha Class a k tomu budu nějaké kursy učit! Vedoucí manažerská práce bude pro mě velkou neznámou, ale moc se těším.
Jsem si totiž vědoma, že kdybych se vrátila ted do práce ve školce, byla bych špatná, vyhořelá úča. Navíc tato práce mi bude umožnovat dělat dost věcí z domu.
A zádrhel? Ten je v tom, že si musím bleskově udělat řidičák...Moje noční můra...

Den šedesátýdruhý (317.)

Majdulky jarní outfit. Barevné sladění dokonalé :-)
Tatínek nám odjel na JM pro víno a tak jsme si odpoledne skrátili a pozvali tetu Kamču a Kubidua. Odpoledne tímpádem uteklo fakt rychle, děcka si pohrály a kocouři pokračovali v seznamce. Dnes už na sebe nesyčeli.