čtvrtek 29. dubna 2010

Den 121. (375.)

Pálení čarodějnic ve školce.
Parádní počasí s 25st., krásně nachystaná akce, soutěže pro děti, super! Akorát párky jsme si jeli opéct už na naší zahradu :-) Bobani po o nespali a lidí tam byla hromada, takže na akci bysme se asi ke kousku ohně těžko probojovali.

středa 28. dubna 2010

Den 120. (374.)

Pracovně zásadní den. Míša mi předala část povinností a informovala mě i o tom, co mě ještě čeká. budu se muset ještě hooodně učit.
Dnes mám radost i z toho že jsem kapku přispěla k tomu, že Kamča získala práci. Nesnáším systém on zná tu a ona zná toho, ale v případě že mi paní ředitelka, ze školy kde se Kamča ucházela o místo sekretářky, sama zavolala, beru to jinak. Takže Kamča má práci :-)

úterý 27. dubna 2010

Den 119. (373.)

Matymu stavebnice Morphun co dostali k narozkám ohromně sedle
a. Tenhle bagr postavil zcela sám a já teda myslím, že to jako bagr, rozhodně vypadá!.
Dnes jsem se přihlásila do autoškoly.

Den 118. (372.)

Plavání v Kenny, po třech měsících absence. Maty plaval s tatínkem a prý byl hrozně tuhý a vzpurný .-( Mája plavala se mnou a šlo jí to jako by plavala včera, byla šikovná. Plavala i sama, zvládla polohu na zádech i šipku. V poslední době z ní mám obr radost, je milá, hodná, šikovná a dá se s ní krásně na čemkolv domluvit. Na Matyho neplatí nic, má tak trochu pořád svůj svět. Někdy je roztomilý k nakousnutí a připadá mi že je hodně chytrý, pamatuje si hrozně moc informací, ale jindy člověk i kdyby se na hlavu postavil, tak s ním nehne.

pondělí 26. dubna 2010

Den 117. (371.)

Klasické náročné pondělí. Dnes ještě posíleno tím, že jsem měla ukázkovou hodinu Robátek pro úplně novou skupinku v FM. Pozitivní je že všech šest přítomných maminek se hned přihlásilo a dvě ještě přivedou další kámošky. Mám z toho dobrý pocit. Myslím že se mi bude pracovat daleko lépe než s převzatou skupinkou ve Frýdlantě.

neděle 25. dubna 2010

Den 116. (370.)

Udělali jsme si výlet do Bašky a to vláčkem. Auto máme nějaké nemocné, neuvěřitelně píská, tak nemáme odvahu ho používat. V pondělí jde do servisu. Obešli jsme přehradu, našli jednu kešku, a užili si gulášek a hřiště U studny....Fajný den :-)

pátek 23. dubna 2010

Den 115. (369.)

Po poledni jsme s Radimkem vyrazili do Ostravy na výstavu koček. Moc jsem se těšila, protože v lednu to byl pro mne opravdu krásný zážitek. Na výstavě výrazně převažovali britky a maine coon. Fotit se tam moc nedá. Blesk je zakázaný a světelné podmínky jsou mizerné. Tenhle kočičák mě dostal, byl posuzován se svými sourozenci jako celý vrh dohromady. No to bysme museli hodně pošetřit korunky, aby měl Merlin  kámoša :-) Takové kotě stojí cca 10-15tisíc. (Upřesněna původní nepřesná informace- další kocour u nás doma zatím není v plánu)

Po návratu se konalo první letošní grilování na zahradě. Děcka byli venku od půl jedné do sedmi, špinaví jak čuníci, ale neskutečně spokojení a hodní. Myslím že do zimy to s nima zase bude fajné...Pobyt na kyslíku s nimi dělá divy. Večer po sprše padli do pelechu bez kousky vzdoru a usli okamžitě :-)

čtvrtek 22. dubna 2010

Den 114. (368.)

Výtvarný večer byl dnes parádní. Veselá a uvolněná atmosféra vytvořila super kreativní prostředí. Já jsem samozřejmě neměla šanci vytvořit nic, pomáhala jsem zachranovat různé fatální situace a motala ploutve a oči...Po konci v devět večer jsme ještě dvacet minut vykládali před Kolečkem, nějak se jim nechtělo domů.

středa 21. dubna 2010

Den 113. (367.)

Tak a tady je důvod proč jsem byla tři dny mimo virtuální realitu :-) Nahoře před procesem úplného rozebrání a výměny skoro všech komponentů a dole už nový počítač...Jupíííí....

úterý 20. dubna 2010

Den 112. (366.)

V pátek budu mít v Kolečku výtvarný večer na téma drátované rybičky. A tak se připravuju. Jo a byla jsem konečně darovat krev. Byla jsem třikrát v Hradci na výšce a pak už nee. Ale moje 0- je universální pro všechny, tak jí můžu pár kapek postrádat :-)

Den 111. (365.)

Gerinka nastartovaná, až jí hodím balonek :-)

Jupíííííí, mám to!!!!!
Dnes je 365. den mého projektu!!!!
Toto je první stránka mého projektu, tehdy ve scrapové podobě....

pondělí 19. dubna 2010

Den 110. (364.)

Stejná větvička jako před týdnem :-)
Bobíšci fičeli do školky a já zahájila velmi nabitý pracovní týden. Budu dohánět nahromaděné resty z doby nemoci dětí a plnit plánované pochůzky po lékařích a úřadech....

neděle 18. dubna 2010

Den 109. (363.)

Dočkali se. Malí dnes byli letos poprvé na písku. Bud bylo škaredě venku, nebo jsme byli nemocní.
Dnes ale vyrazili hned dopoledne. My dospěláci jsme vytáhli a umyli poklady ze sklepa, židličky a stůl, klouzačku a houpačku. V poledne se šlo domů s brekem protože absták nebyl dokonale uspokojen :-)
Odpoledne dorazili Vítek s Dášenkou a Ellenku. Bylo nádherně a tak jsme si udělali pidi výlet na Olešnou. Bylo tam hromada lidí jak na kolonádě. Děcka si užili odrážedel, Mája vozila Ell v kočárku a Maty měl stále plné ruce kamenů a klacků aby byl vždy připraven na házení do vody.

sobota 17. dubna 2010

Den 108. (362.)

Dnešní den byl opravdu moc pěkný.
Dopoledne jsem utekla do města, jen tak se procárnout.
No a když se malí vyspali, jeli jsme na Sádrák, kde byly dvě pravé benátské gondoly a udělali jsme si procházku kolem jezera. Pokračovali jsme do Jaktaře na veterinární kliniku kde mají minizoo a expozici drápkatých opiček.

pátek 16. dubna 2010

Den 107. (361.)

Ráno jsme fičeli na kontrolu k dětské a ta naštěstí potvrdila, že jsou bobani zdraví a povolila školku!
Pak jsme jeli do Frýdlantu a děcka byly se mnou v práci. Mája se zapojila do tvoření, měli jsme zažehlovací korálky a Matyk, lítal, skákal a řádil.
Večer jsme šli na degustačku k Medvědovi. Bylo to milé, ale bohužel mě v půli večera sklátil hustý břichabol a zimnice, že jsem myslela že neujdu ani krok :-(

Den 106. (360.)

Majda s Matym mají naše zvířochy přesně rozdělené :-) Matynek se zajímal o Gerču hned od miminka, Majdule ji skoro ignorovala. U Merlinka je to přesně naopak, Mája ví skoro o každém jeho kroku, Maty ho občas prožene a to je vše. Celkem často si dávají závod, kdo to "své" zvíře najde v knížce dřív.
Dneska zas lilo jako z konve. Odpolko jsem šla na klavír a pak na pivínko. Po třičtvrtě roce dorazil Mojmír, tak jsme se s Jankou kapku zdrželi.

středa 14. dubna 2010

Den 105. (359.)

Prší už asi 4 dny. Ani mě to moc netankuje, jsme stejně doma kvůli nemoci. Už je to přes dva měsíce co nemocujeme a musím přiznat, že už trpíme všichni. Chápu, že bobany doma už nebaví vůbec nic, ale moje studnice trpělivosti taky není bezedná. Jsem vyflusnutá, hlídání tak různě lepíme, a děcka vymýšlejí už opravdu jen lumpárny. Furt jsou v sobě, ječí nebo se řežou, Mates hračky akorát rozhazuje a Májua vydrží tak maximálně se mnou u vaření. Jinak bud mrčí, provokuje Matesa, nebo po mě šplhá. A samozřejmě mluví, a to celou dobu co je vzhůru.
Pracovní povinnosti mi pomalu přibývají a já k nim usedám v osm večer. Vím, že v budoucnu bude práce ještě daleko víc, ale až půjdou děcka aspon na to dopolko do školky, tak se mi fakt uleví. Hlavně psychicky.
 Dneska v šest přišel R. z práce a tak jsem vzala aspon Gerouše a šla jsem do obchodu pro pečivo. Bylo to očistné, vůbec mi nevadilo, že lije. Akorát jelito černé se málem utopilo. Zas skočila do řeky tm kde se pak nedá vylézt.
Radim toho má v práci taky nějak hodně, takže večer jsme rádi, že jsme rádi.
Ještě že mám toho chlupáče vrnícího, Merlinkoterapie je fajná :-)

úterý 13. dubna 2010

Den 104. (358.)

Skupinky Krůčků, kterou mám v úterý odpoledne jsem se dost bála. Myslím, že pro každého pedagoga je těžké přebírat třídu nebo skupinu po někom. Po skoro třech měsících musím říct, že jsem se s touhle skupinkou krásně sehrála. Hodiny běží plynule a tak nějak přirozeně, mám krásně pracující děti a akční rodiče. Z hodin odcházím zpocená, ale i napumpovaná energií. Děcka i rodiče se v hodinách smějí. Mám radost.

pondělí 12. dubna 2010

Den 103. (357.)

Obvyklé náročné pondělí.
Dnes ještě posílené ranní návštěvou dětské Dr. Matyho poslech je lepší, ale Ventolin přdala Majduli, protože té od pátku poslechový nález naopak přibyl.
Pak do práce a zpět na kole, odpolko vlakem do práce do Frýdlantu, pak porada s Katkou P. no a večer migréna jako kráva....

neděle 11. dubna 2010

Den 102. (356.)

Tak tohle je srdcovka :-)
Radim byl trochu skeptický, když jsme si Merlina brali. Bál se zda nám kocur nepřidělá komplikace a taky jak se sžije s G. a s malýma. Nutno říct, že ho už veškerá skepse opustila. Merlina má myslím hodně rád a docela často říká, že je rád, že ho máme. Je milé, když Merluchu sám vyhledá a mazlinkuje se s ním, nebo ho provokuje ke hře :-)

sobota 10. dubna 2010

Den 101. (355.)


Moje vrcholné dílo z Morphunu :-) Matymu je dobře, nekašle skoro vůbec, až si římám zda je to dobře...Dole si pochutnává na bramboráku a kouká na svou allstar- Krtka :-)



pátek 9. dubna 2010

Den 100. (354.)

Zánět průdušek :-(
Ráno jsme jeli na kontrolním poslechu. Matynkův poslech se od středy zhoršil, takže jeho nález na průduškách je jednoznačný. Léčba zůstává stejná, ale v případě že mu bude přes víkend hůř, máme okamžitě jet přímo na příjem do nemocnice :-(
Doufám, že to nenastane, nevím jak bysme to ustáli...