neděle 27. února 2011

8.týden







Tento týden jsme oslavili 4té narozeniny. Bylo super že jsme zrovna zdraví, takže jsme si to hezky užili. Také jsme byli poslední týden ve školce v Zabni. Od začátku roku byli bobíšci ve školce devětkrát což fakt není moc.

čtvrtek 24. února 2011

4 roky












Je to neuvěřitelné, že těm mým malinkým nedonošeným drobkům už jsou čtyři roky.

Madlenka je naprosto kouzelná treperenda, která se nikdy nezastaví. Je plná energie a lásky, kterou moc ráda dělí mezi své okolí. Je to ukecaná cácorka, která má na všechno kupu argumentů. Miluje kočičky a celkově plyšáčky. Moc ráda a krásně si hraje s duplem, nádherně kreslí. Ráda asistuje při vaření a pomáhá s úklidem. Umí vyprávět co se stalo a vymýšlí si i pohádky a písničky. Občas ráda provokuje a pak neví jak skončit. Parádí se, a sama si chce vybírat oblečení. Nově chodí do mažoretek a ohromně se tam snaží.

Matyášek je bezkonkurenčně nejlepší mazlík, ale jen když chce. Je divoký a občas nevyzpytatelný, ale jindy neuvěřitelně sladký a roztomilý. Nemá rád změny a velké množství lidí. Těm "svým" lidem dává najevo lásku po svém :-) Je moc chytrý, umí počítat do 20ti a číste některá písmenka. Neuvěřitelně ho přitahuje počítač a vše kolem techniky. Je to požitkář.  Rád si hraje s vláčkodráhou a s duplem. S tatínkem začal chodit do Horomrnat, kde se moc snaží a docela mu to jde.

Nesnáším zimu

Ale jako fakt!
Je konec února a na teploměru je v šest ráno -12 a a přes den -8. Co to jako je?
Sněhu je tak centimetr, ale zimisko zalézá až do vnitřností. Doufám, že to aspon vymrazí bacily a bude to k něčemu dobré.
Malí už chodí týden do školky a zatím nemáme hlášen ani kašel, podivné.
Dneska jdou naposled do školky v Zabni (ano, stále mi nejdou háčky)a od 1.3. už půjdou do nové školičky. Jsem moc zvědavá, jak to zvládnou.
Reportáž z tohoto týdne bude, ale ted jdu budit....jupííí,to bude radosti :-)

sobota 19. února 2011

7.týden

V neděli jsem se vzbudila s žiletkama v krku a neskutečnou bolestí v zádech. Pondělní odpolední návštěva lékařky potvrdila mé tušení o hnisavé angíně. Dostala jsem letos už už třetí antibotika. Cekala mě nepříjemná povinnost oznámit bobíkům, že karneval na který se tolik těšíly, který měl být dnes z dětma s nové školky musíme vynechat :-( No slzičky byly.
Paní uč ze školky se nás snažila přesvědčit, že Matynek hrozně kašle, tak jsem si ho nechala doma, a nutno říct, že do konce týdne zakašlal tak šestkrát...
Ve čtvrtek byl velký den pro Majdulku. Konečně jsme vyrazily na dlouho slibovaný trénink mažoretek. Musím říct, že jsem byla s Máje úplně vedle. Ze začátku poknourávala že se chce k holčičkám přidat, ale pak docela pochopila že tu sestavu prostě neumí a počkala si na část, kdy probíraly nové prvky a už se mohla účastnit.
Takové soustředění, poslušnost, pozornost a "chtění" jsem u ní snad ještě nezažila. Domů ocházela i se svou vlastní hůlkou, takže pyšnější snad ani být nemohla :-)





V sobotu nám přijeli popřát první gratulanti :-) Tetě Andree, strejdovi Ládovi a tete Daně děkujeme za nádherné DUPLO!!!

úterý 15. února 2011

6.týden

 Naše víla a Malý Princ
 Modelína


Nucené práce :-)

Týden byl náročný. Děti byli doma, protože školka je z důvodu prázdnin zavřená a tatínek byl v Praze. Ale děcka byly zdravé takže jsme se mohli alespon po chvilkách chodit venčit.
Ve čtvrtek mě šokovala zpráva, že mojí lektorce Katce zemřel manžel. Otec dvou malých dětí. Ani se mi k tomu nechce v myšlenkách vracet, vyvolává to vlnu úvah a myšlenkových pochodů a to nechci. Asi jsem sobecká ale prostě to k sobě nechci pustit moc blízko.
Kéž se Katka drží, moc na ni myslím.

neděle 6. února 2011

5.týden

 Za asi stence Merlinka vznikl tenhle nádherný obrázek.
 Oblíbená hra našich mumínků :-)
 Informatikovo děcko :-)
 Konečně na procházce s novým kočárkem


Oficiálně jsme ukončili nekonečné nemocové období a vydali jsme děti předškolní docházce. Já jsem doháněla resty v práci a zvládli jsme i velkoupracovní akci. Zahájení putovní výstavy o mateřských centrech. Měli jsme pozvanou paní starosstku, pana ředitele Charity a další "důležité" lidi. Hrála nám malá cimbálovka, měli jsme občerstvíčko, perníčky a balonky s našim logem,...no prostě velká a hlavně dost veřejná akce. Ale povedlo se. Lidí mohlo být více, ale s tím se nedá moc hnout.
V pátek nám ve školce řekli že přáíští týden je nakonec zavřeno-jsou jarní prázdniny- a to i přesto, že ještě ve čtvrtek nám bylo sděleno, že provoz bude. No docela mě to namíchlo, ale nemůžu nic dělat. Yamaha se naštěstí neučí, ale Radim bude v Praze tak to bude vtipné.
Kolem poledne, ale zazvonil telefon a  volala paní ředitelka, školky kde jsem dávala dětem před 14 dny přihlášku, že nás od 1.3. vezme :-)
Mám z toho obr radost. V Zabni už nám bylo docela dáváno najevo, že zabíráme místo místním, což bylo dost nepříjemné. Tak snad nám bude v nové školičce dobře a v té staré necháme všechny bacily...