úterý 31. ledna 2012

11/365




Dneska jsem nějaká smutná, prostě jen smutná. Nic mi není, nic se neděje, ale je mi zkrátka smutno.
Odpoledne měli Bobani karneval ve školce, takže nervozita byla celý den neúnosná. Na místě to nejdřív vypadalo, že bude Matys sedět v kutě a koukat, nebo se případně vztekne, sundá si kostým a půjde pěšky dom. Ale pak se nakonec krááálovsky bavil a jako drak byl prostě kouzelný. A naše primabalerína, je prostě slečna,- sladká a krásná, užívala si to taky parádně.

Je jeden obr důvod proč závidím lidem, co bydlí u moře. A to jsou poklady- myslím takové ty poklady nepoklady- jako toto
Bavilo by mě hodiny chodit po břehu a hledat a sbírat. Pak bych udělala zvonkory a zevěsila na strom. Nebo na pergolu, verandu či co.

pondělí 30. ledna 2012

10/365

Čekám na balík z Vlnapu. Už fakt chci začít háčkovat tu deku.
Protože jsem dnes dokončila šátkošálek :-)


A dneska jsem tvořila i s bobanama. Jsou trochu nemocní a zítra mají ve školce karneval tak jsem si je nechala doma, ať se nerozjedou a můžou tam zítra jít.
Mějte se náramně Lentilice

neděle 29. ledna 2012

Nedělní odpoledne stane se....

....pro mnohé chvílí nudy...
9/365


Já jsem v pátek navštívila Modrou labuť, takže mám konečně černý drát. První pokusný ptáček je jaký je, ale mohlo to být i horší. Jen nevím jak si poradit s tím aby obloučky byly pěkně hladké...Napadá mě tvarovat podle něčeho kulatého, asi to zkusím.

sobota 28. ledna 2012

Voláme sluníčko, halooo,halooo

8/365


Myslím, že jsem zimu nikdy nějak zvlášť neměla ráda. Mám pocit, že tak trochu funguju na solární pohon. A Slunce jak je obecně známo, je přes zimu prostě málo. Zároveň je pravidlem, že přes zimu mám furt hlad, málo pohybu a přiberu do bečkoidních rozměrů. Jediným pozitivem zimních dní jsou dlouhé večery, kdy mám čas na své kreativní já :-)
A také sním- o jaru, o Slunci, o procházkách a zahrádce (tedy zatím o svém mini pruhu zahrádky pod okny)...
Očima Madlenky

pátek 27. ledna 2012

7/365



Okno v Kolečku, aneb příroda čaruje.

Já na tom dělám, já na tom makám

čtvrtek 26. ledna 2012

6/365


Naše večeřka, bramborové harmoniky- doporučuju, dobré to bylo :-)


Merlin- zlodějíček vody, mléka, kafe, jogurtu a šunky
Krásný den přeje Lentilice, co jediná je v republice

Zahradníkův kalendář

Zahradníkův kalendář jsem potkala při brouzdání po blogískách, musím si ho tu založit, neb se to doufám bude hodit. Jednou.
Děkuji Danah z Nekonečného příběhu za půjčení, snad to nevadí....

středa 25. ledna 2012

5/365

Já už chci jaro! Dneska jsem si koupila dva hyacinty a v KIKu jsem ulovila fajné, šité slepičky a zajíčky. Fotky mám, ale kablík nemůžu za boha najít. Smutné no :-)
Dnešní večerní seance s korálky. Háčkovala jsem i ten šátek, ale nějak mě bolí zápěstí, tak jsem vyměnila háček za kleště :-)

úterý 24. ledna 2012

4/365

Dnes náročný den a velmi humusné počasí.
Pěkná na pohled byla dnes jen moje večeře.

pondělí 23. ledna 2012

3/365


Kocurci nový gaučík zabydleli velice rychle. A myslím, že se jim líbí :-)


Šálek-šátek under constuction, aneb tohle jsem uplantala včera večer. Přece jenom jsem usoudila, že když jsem háček nedržela v ruce tak rok, pustit se hned do deky by bylo přece jen docela odvážné.

neděle 22. ledna 2012

2/365



1) Zimu obecně moc nemusím. Letos je obzvlášť divná. První sníh napadl až 21.12.2011 a vydržel půl dne. Pak napadl až po Třech králích a mocně sněžilo týden v kuse. Přišel déšť a za den bylo téměř po sněhu. Teď jsou venku takové ty špinavé zbytky, voda, bahno a znrazky. No pro depku jako dělané. Dnes jsem se ale přesto rozhodli vyvenčit děti psa i nás a vyrazili na Olešnou. Vylezla z toho fajná procházka.

2) Bobani v zápalu hry na autobus. Za měsíc už jim bude pět, mazec!

sobota 21. ledna 2012

Možná zase 365 :-)

1/365




1)Přepis vzoru na plánovanou chalupářskou deku. Barevná kombinace šílená, jen jse si to chtěla nakreslit
2) Naše 7mi měsíční Fíbí
3) První věcička koupená do chalupenky- podložka pod hrnce, nebo vázu, nebo něco, z Brockilandu

Háčkovaná deka

Rozhodla jsem se, že na naší vysněné chalupence budeme mít i háčkovanou muchlací deku. Momentálně ústředna pátrá a informuje se a rozhoduju se mezi granny squares a ripple.
Asi spíš ripple u granny mám strach ze spojování čtverečků.
No a matroš buď Merino nebo Lada Luxus?
Zdroj: http://attic24.typepad.com

Návod: zde

pátek 20. ledna 2012

Katalog pro kochání...

Katalog pro inspiraci zde

čtvrtek 19. ledna 2012

Budeme tam mít II.

- kameninovou formu na bábovku
- nějaké fajné nádobí, nejlépe pruhované nebo puntíkované
- super by byl domeček na stromě

středa 18. ledna 2012

Budeme tam mít I.

.....nějaký veliký strom s kterého bude viset houpačka
.....takové ty vysoké kytky co byly pod okny na brehu v Korni
.....pruhované peřiny
.....sušené bylinky zavěšené u stropu
.....nějaké parádní nádoby na koření mouky a tak
.....mega záhon levadule
.....v trávníku bude hodně sněženek a bledulí
.....a bude tam křak hortenziíí

Jak se rodí sen....

Není to poprvé kdy se nahlas bavíme o snu v podobě chaty, nejlépe na samotě u lesa. V pondělí 16.1. jsme udělali první krok který by mohl být na cestě za snem docela podstatný. Navštívili jsme paní Lišku, aneb naši odbornici na stavební spoření a úvěry s tím spojené. Závěr je veskrze pozitivní, půjší nám až milion...

neděle 1. ledna 2012

Jak na Nový rok...

Opravdu bych chtěla aby rok byl celý šťastný, zdravý a poetický. Ať se máme rádi, moc se navzájem nenasíráme a je nám spolu dobře. Fakt bych chtěla zhubnout a ideálně nějak pravidelně cvičit. Nebo běhat. Nebo něco. Chtěla bych zase po letech začít chodit do knihovny a více číst, měla jsem to vždycky tak ráda. Ráda bych pokračovala v geocaschingových lovech, neb je to způsob jak objevit neznámá a často parádní místa. Musím jít s Majdou na logopedii. Těším se, že vymalujeme kuchyň a koupíme novou sedačku od obýváku. Chci se naučit lépe fotit zrcadlovkou. Ke své březnové třicítce bych si přála šicí stroj a ráda pak pokořila základní šití. Ráda bych se navštěvovala s lidmi které máme rádi. V létě by se malí mohli naučit jezdit na kole a užijeme si nějakou tu parádní dovču na samotě u lesa :-) Chci být méně nervozní a hysterická, méně ječet na děti a raději v sobě najít trochu víc trpělivosti. Sloním úkolem bude nalezení nové práce a ještě před tím půl roku šéfování Kolečka i Yamahy.
...