neděle 31. března 2013

Vyhrocené Velikonoce

Příroda se rozhodla, že nám dá ještě pořádně zabrat. Včera jsme vyrazili na chatičku, kde bylo cca 15-20cm sněhu, takového mokrého hutného. V noci ovšem začala nadílka a do odpoledne napadlo dalších asi 50 cm sněhu. Čerstvého a sněžit nepřestává. Rozhodli jsme se proto větrnou hůrku opustit, zítřejší odjezd by se mohl stát nemožným. Už dnes to bylo hodně na hraně, objížděli jsme z pod kopce za asistence lopaty :-(






Dnešní dopolko jsme pojaly s Majdulí tvořivě :-) Jednoduše, ale tvořivě





pátek 29. března 2013

Moje rána

Už nějakou dobu vstávám o víkendu před sedmou hodinou. Dobrovolně. Malí vstávají kol osmé (už pochopili význam a kouzlo raního pelíškování). A ta hodnka a něco kdy je v bytě ticho klid má pro mě silně terapeutický význam. Uvařím si čaj a většinou sedím u počítače. Kouzlo je v tom, že krom kocurů, kteří se dožadují kapsičky po mě nikdo nic nechce :-)
Tyhle krokusy jsem vyfotila 20.3. v týdnu, když chvíli nebyl sníh. Včera zase bohatě sněžilo takže náš toužebně očekávaný prodloužený víkend na chatičce se rozplynul. Pořád doufám, že vyjde tam strávit al. Velikonoční neděli a pondělí.

pondělí 25. března 2013

Můžu být naštvaná, ale to je tak všechno :-(

Je furt pekelná zima. Sníh nebyl pouze mezi 28.2.-8.3. ale od té doby zas je i ve městě. A v noci teploty stále okolo -10. No hnus.

neděle 3. března 2013

Jak přichází jaro? POMALU!

V pátek  1.3. jsem jela na chaloupku na Větrné hůrce jela s nadějí, že tam třeba už nebude moc sněhu, a že budeme hledat známky jara.
No. Autem jsme dojeli jen pod kopec "do zatáčky" a dál ani ťuk, ani s řetězy. Odhodlaní jsme porvali tašky a škrábali se hore. Po zcela zledovatělé cestě. Mazec. Kol chatičky je odhradem 20 sněhu všude a místy víc. Na zahradě stopy srny a zajíce. A ptactva.
Teploty v noci -3, přes den až +5. Slunce svítí, ptáci řvou, vzduch čistý, paráda.

 Pod oknem
 Návštěva

 Ložnice v novém :-)
Ráno u  Studia kamarád