úterý 29. června 2010

Den 436.

Děcka šly do školky aspon dnes na dopoledne a k ukončení školního roku patří zmrzlinka!
Včera paní doktorka uznala mládátka jako zdravé. Odběry na alergie a imunitu dopadly výborně. Bohužel Majdinka má vysoce pozitivní hodnoty chlamydií. Dvojky tímpádem čekají za 8 týdnů kontrolní odběry. Pokud to bude ještě vyšší, Máju čekají 3 měsíce antibiotik....
Ale ted Hurááááá léto :-)

pondělí 28. června 2010

Den 435.

Ukončila jsem poslední kurs Krůčků a čekají mě učitelské prázdninky :-)

neděle 27. června 2010

Den 434.

Dneska jsem děckám vůbec nemohla říct kam jedu. Výlet do ZOO s Kolečkem jim zůstal utajen, aby se pořádně doléčili a mohli si pak dosyta užít dovolenky. Kromě výluky vlaku mezi Frýdkem a Lskovcem nás potkala ještě výluka trolejbusu v Ostravě. Takže cesta z Frýdlantu do ZOO nám trvala 2 a půl hodiny (vlak-bus-vlak-bus-trolejbus) Mamky i děcka byli statečné a vysmáté tak to bylo i přesto fajn.

sobota 26. června 2010

Den 433.

Babybox pro větší :-)

pátek 25. června 2010

Den 432.

Radimek jel do Jeseníků tak jsem povolala pomocnou hlídací jednotku.

Při odchodu ven:
"Pojdte hoši!" (Maty)
"Já nejsem žádný HOŠ!" (Majda)

čtvrtek 24. června 2010

Den 431.

Den 430.

Dokončen klobůček :-)
Další, už poslední den zápisů, a bobani opět se mnou. Tak jak v úterý byli v centru zlatí, tak dneska mě Matys vrcholně nasíral. On totiž perfektně pozná, kdy jsem bezmocná a nemůžu zasáhnout. Když telefonuju nebo s někým jednám tak vždy páchá ty největší přestupky. Lumpíno....

úterý 22. června 2010

Den 429.

Dobré ráno, tatínku :-))
Nakonec jsme se dnes vypravili k doktorce. Raději se rozhodla jim vzít i odběry krve. A malí? Zvládli to perfektně, ani nepípli a to jim brala tři zkumavky. Radši i základní odběry na alergie a chlamydie. Tak uvidíme. No a Matynek má nález na průduškách, takže fásli antibiotika.
A v jedenáct mě čekalo jedno velmi důležité jednání na  pobočce v Ostravě. Bylo první větší, které jsem musela sama vést a týkalo se peněz, takže se dalo očekávat, že to nebude příjemné posezení u kávičky.
No ale musím se pochválit, na jednání jsem se dost připravila, argumentovala věcně a nakonec jsme se dohodli! Super, asi nebudu úplně marná :-)

pondělí 21. června 2010

Den 428.

Další den zápisu do Yamahy ve Frýdlantě jsem musela absolvovat i  s bobíškama. Učitelka nám je odhlásila ze školky, protože furt kašlou. Tak jsem s nima absolvovala Katčinu hodinu Krůčků a moc se jim to líbilo :-)

neděle 20. června 2010

Den 427.

Děcka už nám skáčou po hlavě.
A já jsem dnaska měla první jízdu v autoškole.
Nechci to zakřiknout, ale myslím, že tento učitel by mě to mohl naučit. Je klidný, furt se mě na něco ptá, tak se nemůžu tak soustředit  na strach. Jezdili jsme po parkovišti u haly a rozjezdy mi docela šly!
No a taky jsem dnes ukončila tři své Yamaha kurzy a přinesla si hromadu krásných kytiček od dětí. Bylo to moc milé.

sobota 19. června 2010

Den 426.



Naordinovali jsme si víkendovou protikašlovou terapii. Fakt bych dost potřebovala aby šli příští týden do školky. Stejně je veenku zase hnusně, takže to až tak nevadí. Po obědě jsme si dali všichni šlofíka, já vyžehlila a náš tatínek zas instaloval čísí počítač...
Dokonce jsme vytáhli i vodovky. Série obrázků je od Majdulky, Matýsek zase tvořil  svoje temné variace :-)

Den 425.

A chčije a chčije....
Sedíme doma, taky proto, že děcka zas kašlou a já fakt nutně potřebuju aby šli příští týden do školky.
Malí si vymysleli že ta veliká krabice je domeček a řezali ho plastovými noži ( asi hodinu). A Merlin si udělal taky domeček :-) z krabice od nákupu.

pátek 18. června 2010

Den 424.

Rozhodli jsme se pro bramborové placky na véču a ty má Matýsek tuze rád :-) No a já a tatínek takýýý. Takže dobrotka. Akorát Majdule zas vymýšlela. Nejradši by opice žila ze suchého rohlíku a Tvaroháčku.

čtvrtek 17. června 2010

Den 423.

Tak to je moje momentální hobby :-) Za poslední asi měsíc už háčkuju třetí čepku pro Majduli. Tímhle vzorkem jsem možná kapku přecenila své možnosti, ale uvidíme, třeba to dopadne.

středa 16. června 2010

Den 422.

Majdule má přesně 100cm (teda skoro přesně). A Maty 94cm. Ale hlavně že roste. Za tři měsíce vyrostl 2 cm a to myslím stačí. Prdolka malý.
Jo a zase kašlou. Mě už z toho mrskne :-(

úterý 15. června 2010

Den 421.

Pracovní úterý....
Zapisujeme děcka do kursů na příští rok, tak máme šrumec.
Májinky sluníčko, prý mamince "na radost"

pondělí 14. června 2010

Den 420.

Pondělí=nestíhám---
Ale přesto....
Posílám vzpomínku na jednu kočičí dámu Barušku, která dnes odpoledne zemřela...

neděle 13. června 2010

Den 419.

Madlenku naprosto okouzlilo stříhání. A nutno říct, že jí to jde parádně. Nastříhala desídky kousků papírků :-)
No a ten model co má na hlavě- to je maska- kočička Cukřenka. Chodila tak celý víkend v Opavce :-)

sobota 12. června 2010

Den 418.

Matynka vždycky zajímaly daleko více vláčky než auta. Dnes jsme se vypravili -já a děti- do Opavy vláčkem a to si Maty opravdu užil. Jeli jsme z Kunčic City Elephantem což je nový parádní vláček, ze kterého je super výhled. V Opce nás čekala babička  s dědečkem a Matyášek měl oči navrh hlavy ze všech těch vlaků :-)

Večer jsem vyrazila na křest  CD Hlavně nepanikař! a užila si parádní večer se starými přáteli. Až mi přišlo líto, že tyhle lidičky nemám blíž....Připadá mi, že mezi ně ještě pořád patřím. Nikoho takového ve FM nemám. Jen Janku a Peterlina, ale i to je jiné.

pátek 11. června 2010

čtvrtek 10. června 2010

středa 9. června 2010

Den 415.

Dneska byl opravdu velmi horký den, i Merlinek dýchal s otevřenou tlamkou :-)

úterý 8. června 2010

Uterý 8.6. (den 414.)

Dnešního odpoledne jsem se fakt bála. První velká besídka děcek z krůčků z Frýdlantu a několika z Frýdku byla hodně dopředu připravovaná a promýšlená, ale přesto. Netušili jsme kolik dorazí dětí, jak budou spolupracovat ve stádu, klik bude hostů a jak budou reagovat..Prostě risk, jak už to u podobných akcí bývá. No a dopadlo to myslím pěkně- děcek bylo asi třicet, dospěláků tak padesát, program klapl jak měl, děcka byli úžasně hodné, -jednoduše jsem spokojená, musím se pochválit. Fotky budou, ale později, já totiž opravdu fotit nestíhala. A pot se mě tekl čůrkem :-)

pondělí 7. června 2010

Pondělí 7.6. (den 413.)

Pondělí je v tomto školním roce docela náročný den. Učím od rána od devíti a večer v půl osmé se vracím z Frýdlantu. Ale tahle fotka mi udělala radost...oni se smějou :-) Moji Krůčci z Frýdku, moje skupinka se kterou jsem začínala v únoru od nuly a navíc budou všichni do jednoho v září pokračovat!

neděle 6. června 2010

Neděle 6.6. (den 412)

Soploši ještě nejsou úplně ready a tak jsme si střihli jen lehký výlet do Kozlovic.

sobota 5. června 2010

Sobota 5.6. (den 411.)

Ráno jsem vstávala tak jak jsem zvyklá u děcek, takže ještě před sedmou jsem opustila ubytko a vydala se na procházku. Znojmo je vskutku nádherné město. Překvapilo mě že po včerejších slavnostech bylo už vše uklizeno do posledního kelímku, ale nedivila jsem se vúbec, že jsem nepotkala skoro žádné lidi. Asi po hodině jsem konečn našla otevřenou pekárnu, koupila si pečivko a kapučínko do kelímku a posnídala stylově na náměsí na lavičce. Nutno říct, že už v osm ráno bylo teplo na krátký rukáv...úkaz naprosto zázračný :-)
no a pak jsme se zase školili a večer hurá domů.

pátek 4. června 2010

Pátek 4.6.2010 (den 410.)

Manažerský seminář k vedení pobočky Yamaha školbyl cílem mé dnešní cesty do Znojma. Naštěstí se mi podařilo celkem na poslední chvíli zkontaktovat kolegu z Bohumína- honzíka, takže jsem fičela autíkem a nemusela se kodrcat busem.
Počasí dnes konečně ukázalo svou vlídnou tvář.
Do večera jsme se pilně učili a pak jsme vyrazili na pivní slavnosti :-) Poněkud raritní jít v kraji vína na slavnosti piva, ale co už. Vystoupení kapely Skwor a pak Anety Langerové mi jen tak probíhalo kolem uší, nemohla jsem se zbavit mozkových pochodů ohledně práce.

čtvrtek 3. června 2010

Den 154. (409.)

Dneska jsem se zůčastnila parádní akce. Mí přátelé křtili CD Projektu Hičhaikum s názvem Hlavně nepanikař!
Jela jsem do Ovy do Atlantiku, cestou se bránila deštníkem před dotěrným onanistou, ale večer jsem si náramně užila ve společnosti starých přátel....

středa 2. června 2010

Den 153. (408.)

Pelíšek našeho Merlina (krabice z mého nového kamaráda notebooku). Byla mi doručena pracovní smlouva, platná od včera, takže jsem povýšila z nezaměstnána a zaměstnána!!!

úterý 1. června 2010

Den 152. (407.)

Vše nejlepší všem, kteří zůstali dětmi :-)
Den dětí také celý propršel. Naši miláčci se celý den mermomoci snažili mi nedat důvot k tomu, abych jim mohla dát připravené puzzle ke Dni dětí. Hrozně řádili, škorpili se, ječeli, a do toho se kašlalo a smrkalo o sto šest...